onsdag 26 augusti 2009

Johansson och Strandberg raketer på världsrankingen


Fritidstouren har spelat säsongens näst sista tävling. På världsrankingen händer det plötsligt massor av grejer. Rookielirarna Torbjörn Johansson och Henrik Strandberg går på som ångvältar. Johansson bästa rookie, ligger för närvarande på femte plats i världen, med Strandberg hack i häl på sjunde plats. Då ska man veta att herrarna har 3 till 4 events mindre än de andra på listan. Det är inte alls omöjligt att någon av dem två lyckas slå sig in på topp tre innan säsongen är över. Det måste vara länge sedan det fanns så starka rookies på touren.

Bland de negativa överraskningarna hittar vi Tomas van der Kwast som tappat tre placeringar. Men den största negativa överraskningen är ändå Andreas Marklund. Marklund som så sent som i juli månad parkerade på fjärde plats har rasast till tiondeplatsen. Givetvis ligger hans handskada bakom raset, men raset är anmärkningsvärt i alla fall. Spelet har verkligen inte stämt för honom denna sommar och det syns både i Order of merit och i världsrankingen.

I övrigt är det små förändringar på rankingen. Noterbart i sammanhanget är att det bara skiljer 9 poäng mellan fjärdeplacerade Petri Hasa och tiondeplacerade Andreas Marklund. Det skiljer 9,5 poäng mellan tiondeplatsen och elfteplatsen. Det betyder att det är svårt att ta sig in på topp 10 men att det kan fluktuera en hel del ovanför det strecket efter sista omgången.

Kommande lördag spelas alltså sista omgången av fritidstouren anno 2009. Det blir mycket intressant att se vem av Kristoffer Lundström och Anders Auoja som står som vinnare av touren. Samme man ligger förmodligen också i topp på världsrankingen när touren tar en välbehövlig semester inför vintern.

Inga kommentarer: